Technical Support for Jaksta Media Recorder

Support | Windows | Technical | Jaksta Media Recorder | Jaksta Media recorder hangs after open a new Stream

Jaksta Media recorder hangs after open a new Stream

Asked by LibertyX @ 24 Apr 2016 23:04 / Views: 81

Sometimes i have the Problem then i open a new Stream The Media Recorder completely hangs.

And to close and restart the Program will not resolve this Problem. I must close the Program and then i must kill the jrmp.exe Process in Task Manager after that ist works till it hangs again :(

I have the Problem on 2 Computers (Win7 64bit 8G Ram)

I have tried to make Debug Logs but i can not say if it works


From LibertyX @ 24 Apr 2016 23:04

You have checked on "Include network trace in debug logs".  

This includes a huge amount of data in the debug logs and is not intended for debugging what you are experiencing and should only be used when we ask for it - its off by default.  Infact it alone will be causing hanging of the UI as entire network packets are dumped to log files.

Please provide details of the site you are capturing from when this happens and normal debug logs (switch off Include network trace in debug logs).

This is how to use debug mode:  https://support.jaksta.com/discussions/topics/6000009063

Thanks


From CRS @ 26 Apr 2016 08:04

I hope that worked


From LibertyX @ 02 May 2016 06:05

Your getting an "Out of memory exception" thrown when trying to allocate memory for data packets received, which is quite strange as the logs say there are only 3 packets in the queue.

What website is this you are capturing from?

Does it happen when you use winpcap instead of the Network (ndis) monitor?

Whats happening with the memory usage on your machine before this happens?


From CRS @ 02 May 2016 18:05

I capturing chaturbate and/or cam4.

Yes the Problem occurs at both ndis and winpcap

The pc has 24GB of RAM and the usage ist between 4-5GB.

The Pagefile is set to max 1024MB can this be the Problem?


From LibertyX @ 02 May 2016 19:05

Here is another Log after i had this Problem.


From LibertyX @ 05 May 2016 15:05

After one Week i can say it only occurs on chaturbate.


So can i hope to get an solution for it?


From LibertyX @ 14 May 2016 23:05

I cant replicate that here.  In the next release Ill put some more debug in to get more details about what is happening.  Ill let you know when its available early next week.


From CRS @ 16 May 2016 10:05

Here are the Logs with the New Version 6.0.1.26


From LibertyX @ 26 May 2016 05:05

Your logs show lots of memory errors when attempting to write to the logs and then a few seconds later a fatal memory error


System.Configuration.ConfigurationErrorsException:An error occurred loading a configuration file: Exception of type 'System.OutOfMemoryException' was thrown. (C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Config\machine.config)

   at System.Configuration.ConfigurationSchemaErrors.ThrowIfErrors(Boolean ignoreLocal)

   at System.Configuration.BaseConfigurationRecord.ThrowIfParseErrors(ConfigurationSchemaErrors schemaErrors)

   at System.Configuration.Configuration..ctor(String locationSubPath, Type typeConfigHost, Object[] hostInitConfigurationParams)

   at System.Configuration.Internal.InternalConfigConfigurationFactory.System.Configuration.Internal.IInternalConfigConfigurationFactory.Create(Type typeConfigHost, Object[] hostInitConfigurationParams)

   at System.Configuration.ClientSettingsStore.ClientSettingsConfigurationHost.OpenExeConfiguration(ConfigurationUserLevel userLevel)

   at System.Configuration.ClientSettingsStore.WriteSettings(String sectionName, Boolean isRoaming, IDictionary newSettings)

   at System.Configuration.LocalFileSettingsProvider.SetPropertyValues(SettingsContext context, SettingsPropertyValueCollection values)

   at System.Configuration.SettingsBase.SaveCore()

   at System.Configuration.SettingsBase.Save()

   at System.Configuration.ApplicationSettingsBase.Save()

   at ed.Dispose()


You have 24GB of RAM and a 1024MB page file?  Windows 7 has a minimum of 1xRAM for a page file according to this:  https://support.microsoft.com/en-au/kb/2860880.  Why not let windows manage the page file size for you.  That is the default setting.


Ill do a memory analysis of RTMP recording again and see if I can see anything, but in the mean time I suggest you use the Page Extraction Capture method for chaturbate.


Enter the url of the page hosting the broadcast into the field "Enter (or Drag and Drop) the url of a video page to download" and click the down arrow or press enter.  You can also setup a live stream monitor if you dont want to miss a broadcast.  You can also configure Auto detect mode to do a page extraction instead of recording via Settings > Internet Downloads > Advanced > Page.






From CRS @ 26 May 2016 09:05

After i had disabled the Video Page Extractor the Error no longer appears.


So i think there is a Problem with this and chaturbate.


From LibertyX @ 05 Jun 2016 16:06

No problems with chaturbate and the monitor.  Is detected and downloads fine.  


What quality are you downloading and please post your debug log files. 


From CRS @ 06 Jun 2016 11:06

The statement that it was working without the monitor unfortunately too early.

The error appears also with disabled Page Extractor (logs enclosed)


I think on CB you only have the Quality that the Sender is transmitting.?


The Settings "Preferred Download Quality" and "Preferred Download Format" are set to Prompt


From LibertyX @ 12 Jun 2016 15:06

Your logs are not in debug mode so no issue is shown.


It does look like you are using Auto mode.  As mentioned to you before there is no need to use Auto mode for CB.  Just enter the page url.


The quality from CB depends on the cam.


From CRS @ 13 Jun 2016 10:06

So i have tested it and entered the page url but that wont work!

Next thing... with older versions of jmr the auto mode has worked without any Problem on chaturbate


From LibertyX @ 25 Jun 2016 22:06

Your log shows the error:  PageDownloader: ERROR: Access Denied. This room is not available to your region or gender.

Works fine here.  



From CRS @ 27 Jun 2016 08:06

The Problem is, that some cams only can be watched then you loged in.

And there is no Way in JMR to log in...

For some cams i have to use a Proxy Server to watch it, so there is also no way in JMR to do this!

So sorry but this Function is not working always. So i must use the Auto Mode.

And as i wrote, it works in older Versions without any Problems.

Yesterday, I have installed my Computer completely new. And the same...

If i watch an Cam the record starts but then the cam reconnects for only one time. JMR hangs


From LibertyX @ 27 Jun 2016 15:06

We cant reproduce your memory issue when in auto mode.

What version of JMR works for you in auto mode?


From CRS @ 27 Jun 2016 16:06

Perhaps as well this might be related to the proxy you are using somehow.  Could you provide details of that as well as that version of JMR that works.  This will help us hopefully track it down.


From CRS @ 28 Jun 2016 07:06

The Proxy is the Browsec Chrome Extension https://chrome.google.com/webstore/detail/browsec-vpn-privacy-and-s/omghfjlpggmjjaagoclmmobgdodcjboh that only works in chrome and not for the completely System.

The Thing that i not understand, my System has 24GB of RAM and the Usage is between 4-5GB. Also then JMR hangs the Usage is between 4-5GB so there is the Memory Problem??

I think the first Build of JMR Version 6 works. To say it exactly i must test it.


From LibertyX @ 29 Jun 2016 00:06

Yes its very strange - your logs show outofmemory errors even when trying to do things like write settings.  See further up for some examples I posted.  You can look in the logs yourself - they are just text files and can be opened in notepad.

Let me know which version is working for you so we can see what might have changed and so we can test it with your extension.  Also always make sure your using the latest version when sending logs.  JMR was updated yesterday, if you don't have update notifications on, but nothing was changed in RTMP recording, but there were some improvements to logging speed.

That said on 8G testing machines with windows 10 here, we can RTMP record chaturbate for hours and hours.  As the cam opens and closes so are new captures opened and closed. So its very perplexing.


From CRS @ 29 Jun 2016 07:06

Hi,

the Problem still exists :(

It appears with the Proxy and without the Proxy. But only when you have an "unstable" Cam, so the connection gets lost an comes again sometimes.

what I also noticed is, the a cam goes offline, jmr sometimes open an new record stream without recording, when the cam now comes back online jmr will not record the stream.


From LibertyX @ 05 Nov 2016 20:11

Its been 4 months since your last correspondence so please ensure:

1. your using the latest version, 

2. provide a description of the problem your experiencing, 

3. debug logs of when the problems happens

4. urls of these unstable cams

Thanks


From CRS @ 05 Nov 2016 20:11

1. your using the latest version, 

YES i am using Version 6.0.1.54

2. provide a description of the problem your experiencing,

The same as 4 Months ago. JMR hangs and can not be closed i must kill it in Task Manager

3. debug logs of when the problems happens

I can not reproduce the problem. It appears sporadically and i can´t always enable the Debug Mode.

4. urls of these unstable cams

The Cams are not ever unstable. It's enough when the Model goes on and offline a few times in a row.


From LibertyX @ 05 Nov 2016 21:11

Here are we logs


From LibertyX @ 06 Nov 2016 04:11

You mentioned the cams were "unstable" in your 8.25pm post.


Your logs don't show anything out of the ordinary - a recording from chaturbate for around 15:47 (21.9MB) before they were collected.  No memory errors like you were getting before.   Did it hang and you had to kill JMR whilst these logs were being collected? 


From CRS @ 07 Nov 2016 09:11

I've tested here again and it doesn't show anything but what would be expected with stable memory usage over the recording period and no hanging.

I swapped models a couple of times to try to replicate a model going off/on line.  All this occurs with out issue.



From CRS @ 07 Nov 2016 10:11

The only Thing that i can say is. I have the same Issue on 2 Computers with different RAM Konfiguration and Size. So I don´t think that this is a RAM Problem.


From LibertyX @ 10 Nov 2016 02:11

Probably a different taste in models ;)

Did it hang and you had to kill JMR whilst the logs you provided were being collected as they don't show anything out of the ordinary?


Switch debug on and leave it on until it happens:


1. Copy C:\Program Files (x86)\Jaksta Technologies\Jaksta Media Recorder 6\jmrp.exe.log4net to a location where you can edit it.


2. Open it in notepad or your fav text editor.


3. Change


 <level value="ERROR" />


to


<level value="INFO" />


3. Save and copy it back over the original


Debug mode will always be on now.


When the hang happens zip up C:\Users\<your user>\AppData\Local\Temp\Jaksta and attach it here.





From CRS @ 10 Nov 2016 08:11

Here the Logs


From LibertyX @ 11 Nov 2016 06:11

Hey the logs arnt in debug mode.  Please make the changes as per my last posts and send them through after you get the hanging.

Ta.


From CRS @ 11 Nov 2016 06:11

i did this... but on the wrong file :(

there are 3 exe.log4net files :(


From LibertyX @ 11 Nov 2016 22:11

here the logs


From LibertyX @ 13 Nov 2016 05:11

there are some news?

 

Could you see the failure?


From LibertyX @ 19 Nov 2016 01:11

Getting to it later today. Thanks for your patience.


From CRS @ 21 Nov 2016 07:11

Thanks for your patience.

Your logs show from 2016-11-12 22:41:26 to 2016-11-12 22:42:28 and show three recordings currently in progress:

1. from 00:03:10 to 00:03:37 

2. from 00:02:55 to 00:03:19

3. from 00:02:29 to 00:02:56

No errors etc. 

Are these logs from a hang?  


From CRS @ 21 Nov 2016 12:11

Definitely yes

I can close the GUI but the jmrp.exe process is still running and i must kill them in the Task Manager.

And it only appears on chaturbate and not on cam4


From LibertyX @ 21 Nov 2016 16:11

Can you get me some more info as only 5 debug logs were in the zip file:

1. Copy C:\Program Files (x86)\Jaksta Technologies\Jaksta Media Recorder 6\jmrp.exe.log4net to a location where you can edit it.

2. Open it in notepad or your fav text editor. 

3. Change 

 <param name="MaxSizeRollBackups" value="5" />

to 

<param name="MaxSizeRollBackups" value="20" />

3. Save and copy it back over the original 


This change, plus the change you made to this file before so debug mode is always on, should ensure alot more data for us to look at. 

After the hang happens - zip up *all* log files in C:\Users\<your user>\AppData\Local\Temp\Jaksta and attach here.


Could you also please provide a zipped up copy of C:\Users\<your user>\AppData\Local\Jaksta_Technologies_Pty_L

Could you also please provide a system info dump after the hang happens:

1. Ctrl-R to bring up the Run dialog

2. Enter msinfo32.exe and click OK to start the System Information widget

3. File > Export to save the system info

Attach it here.


From CRS @ 22 Nov 2016 12:11

When doing the above can you try this one please?

 

http://downloads.jaksta.com/release/jak6/JMR6/6.0.1.59/JMR6-6.0.1.59.exe


From CRS @ 01 Dec 2016 08:12